20 mars, 2020

Bli Medlem

Hej alla! Jag vill börja med att säga att jag är otroligt glad över att se den enorma solidaritet och värme som sprider sig över vårt land i tunga tider. När vi ser tillbaka på denna svåra tid om några år kanske detta blev den positiva vändpunkten.

Arbetskraftsförmedlingens syfte är att tillvarata alla de resurser som finns hos unga människor i Sverige idag…

…och det fina mottagandet som vår förening har fått, med mer än 130 medlemmar – både enskilda, företag och föreningar/nätverk – på två dygn, känns otroligt bra och hoppfullt. Vi har en mycket kompetent och driven styrelse som jobbar dygnet runt för att få allt på plats nu så fort det bara går. Det är bråttom! Föreningens första kampanj lanseras inom kort – fokus är att alla de som har tillfälligt uppehållstillstånd enligt NGL ska få bidra till vår välfärdsutveckling och vara en del av det som tar oss igenom Coronakrisen.

”En avgörande faktor för att lyckas med detta är att lokala föreningar/nätverk vill bli medlemmar och samarbeta med oss.”

Det första vi gör just nu är att inventera: vilka branscher har mest akut behov av arbetskraft och vilka utbildningar har de ungdomarna som tar studenten till sommaren och resten av 2020. Vi ska sedan försöka matcha ihop behoven från företag och samhälle med dessa arbetsvilliga och motiverade ungdomar. En avgörande faktor för att lyckas med detta är att lokala föreningar/nätverk vill bli medlemmar och samarbeta med oss. Vi fokuserar först på de orter där vi får in inventeringar och lokala föreningar/nätverk som medlemmar. Det kommer skickas ut mail information regelbundet till alla de som signat upp som medlemmar.

Tillsammans är vi starka!

Varma och hoppfulla hälsningar

Kinna
Ordförande
Arbetskraftsförmedlingen

Dela med dina vänner!