En viktigt uppgift har våra referensgrupper. Här platsar du som vill dra ditt strå till stacken och som har erfarenhet, expertis eller en enorm vilja av att vilja förändra och skapa förutsättningar för en bra framtid för de unga på väg ut i arbetslivet.

FAKTA OCH STATISTIK
Medlemmar som gillar fakta och statistik och som tar fram underlag som behövs i föreningen och kampanjerna.

JURIDIK
Juridisk kunniga medlemmar som kan vara behjälpliga i olika juridiska frågor som föreningen behöver ha kunskap om.

BILD OCH KOMMUNIKATION
Medlemmar som har yrkesvana att arbeta med bild, layout, PR och kommunikation och som hjälper till att visualisera och lyfta budskapen utåt i olika kanaler.

TEXT
Medlemmar som är yrkeskunniga skribenter och journalister samt de som brinner för det skrivna ordet och kan vara behjälpliga i att skriva bloggar, intervjuer, reportage och allmänna informationstexter.

FÖRENINGSAMBASSADÖRER
Föreningar/nätverk som är medlemmar och vill engagera sig lite extra för att sprida goda exempel och om hur de jobbat i sin kommun.

FÖRETAGSAMBASSADÖRER
Personer från medlemsföretag som vill vara ambassadörer för föreningens arbete.

En grupp av ungdomar som fått PUT (permanent uppehållstillstånd) efter NGL (Nya gymnasielagen) och personer som stöttat ungdomar i PUT ansökan efter NGL som går att ta kontakt med om man behöver någon att prata om hur ansökan går till och vad som är viktigt att tänka på.

CROWDFOUNDING/SPONSRING
Medlemmar som har erfarenhet av och engagemang i att samla in pengar via crowfunding för att kunna växla upp föreningens arbete.

EXTERNA MEDEL
Medlemmar som har erfarenhet av att skriva ansökningar och söka externa medel.

MEDLEMSVÄRVNING
Medlemmar som vill jobba med att föreningens ska få många fler medlemmar, både enskilda, föreningar/nätverk och företag.

UNGDOMSAMBASSADÖRER
Ungdomar som är medlemmar och vill engagera sig i att sprida föreningen, uttala sig i media, arrangera events tex på sociala medier eller IRL.

CV-HJÄLPEN
Medlemmar som kan hjälpa ungdomar och hjälpare i hur man skapar sitt digitala CV på LinkedIn, bygger sin profil och är sökbar på Arbetskraftsförmedlingens sida på LinkedIn. Du behöver känna till LinkedIn och hur man sätter upp videomöten med hjälpa av plattformar som t.ex  Zoom och Google Meet.

Fakta och Statistik

Jessica Rydell(sammankallande)
Från Kalmar och är projektledare på Kalmarsund Pride och driver ’Alla möjliga tjänster’. Mycket engagerad i mänskliga rättighetsfrågor.
Sofia HelgeProjektledare
Biolog/lärare som jobbar som projektledare inom miljö och hållbarhet. Kommer från Göteborg och brinner för ungdomsfrågor.
Tomas TysénDataanalytiker
Är delägare och medgrundare i bolaget Listen Now som specialiserar sig på att analysera ostrukturerad data. Styrelsens representant i gruppen.
Vakant
Vi söker medlemmar som gillar fakta och statistik och som tar fram underlag som behövs i föreningen och kampanjerna.

Bild och Kommunikation

tillsatt

Joanna Ågren Retuschör (sammankallande)
Har drivit sin egna retuschfirma Mirage Imaging i 20 år, med många nationella och internationella utmärkelser i bagaget. Sitter i styrelsen.
Sanna LindbergFotograf
Har jobbat som reklam- och lifestyle fotograf sedan 25 år, i Sverige och internationellt. Hon tar starka personporträtt och har förmågan att gestalta och berätta om människor, platser och skeenden på ett autentiskt sätt.
Magnus IngerstedtCreative Director
Creative Director. Har jobbat som AD på flera stora svenska reklambyråer. Samt drivit en egen framgångsrik reklambyrå i många år.
Mathias ForslundGrafisk formgivare
Grafisk designer och AD med över 25 år i branschen som formgivare på magasin, byråer, förlag och har även drivit eget i många år.
Ulrika FernstedtSocial hållbarhetsstrateg
Ulrika jobbar inom hållbarhetssektorn med fokus på sociala frågor och arbetsvillkor främst i utvecklingsländer. Hon har lång erfarenhet av att utveckla strategier, processer och leda projekt inom affärsutveckling, drift, it och kundrelationer. Hennes professionella och personliga mål är att bidra till en hållbar och social utveckling i samhället.

Text

Pia HallKommunikatör
Har arbetat med det skrivna ordet på många sätt. Som redaktör på tidningar, som frilansskribent för andra tidningar, som copywriter och som kommunikatör. Hon har också skrivit en rad faktaböcker.
Malin AghedReporter
Har jobbat som reporter och fotograf med social hållbarhet i fokus. Har skrivit två böcker och leder skrivargrupper både med och utan musik.
Fanny KlangKommunikatör
Jobbar inom arbetarrörelsen, ideellt engagerad i jämlikhets-, integrations- och miljöfrågor. Använder pennan som verktyg i kampen, senast som chefredaktör för ett folkbildningsmagasin på temat mat, makt och motstånd.
Alexandra FilipovicKommunikatör
Arbetar inom socialt arbete med barn och unga och är engagerad inom Agape.
Älskar att skriva om allt möjligt som känns angeläget och viktigt och använder sociala medier flitigt för att nå ut med budskapen.
Joanna ÅgrenSammankallande
Har drivit sin egna retuschfirma Mirage Imaging i 20 år, med många nationella och internationella utmärkelser i bagaget. Sitter i styrelsen.
Nella BergströmRedaktör och journalist
Handlingskraftig chefredaktör och produktionsledare med erfarenhet av webb, content och tidskrift. Ideellt familjehem åt unga ensamkommande sedan flera år.
Malin LindgrenKommunikatör
Projektledare med förkärlek för text. Engagerad i frågor som jämställdhet, hållbarhet och psykisk ohälsa genom föreningsliv och arbete. Alla människor har en inneboende kraft och vi tillsammans behöver skapa plattformar där varje människa får tillgång till sin.

Juridik

Liisa Korvenranta(sammankallande)
Socionom från Stockholm sitter i FARRs (Flyktingruppernas Riksråd) styrelse och jobbar på Stockholms Stadsmission. Stort nätverk och stort engagemang beskriver henne väl.
Emilie HillertAdvokat
Advokat som driver Process Advokatbyrå och arbetar med humanjuridik, däribland alla slags migrationsrättsliga ärenden. Emilie önskar minska den enskildes underläge vid Migrationsverkets myndighetsutövning och är öppen i sin kritik mot bristerna i systemet.
Linn FeukBiträdande jurist
Linn Feuk arbetar som biträdande jurist på Process Advokatbyrå. Hon arbetar framförallt med migrationsrätt och hon har erfarenhet inom alla sorters migrationsrättsliga ärenden.
Andreas WibergStyrelsens representant
Utbildad jurist och styrelsens representant i gruppen. Till vardags digitalstrateg och entreprenör.

Externa medel

Emma Dalväg(sammankallande)
Arbetar som affärsutvecklingskonsult med bolag som på riktigt vill skapa en hållbar strategi på företaget Coest AB. Ledamot i styrelsen.
Camilla Brudin BorgUniversitetslektor i litteraturvetenskap
Universitetslektor i litteraturvetenskap, Göteborgs universitet som är engagerad i och forskar om miljö- och hållbarhetsfrågor.
Du?
Vi söker medlemmar som har erfarenhet av att skriva ansökningar och söka externa medel.

Ungdomsambassadörer

Mina MuzafariStudent
Mitt namn är Mina Muzafari. Jag går på gymnasiet och läser samhällsvetenskapsprogrammet. Jag är en av grundarna till Ung i Sverige. Jag själv är ensamkommande och tycker om att hjälpa andra. Jag kämpar för att alla människor ska ha ett tryggt och fint liv.
Mona Hoss
Jag heter Mona Hossein, jag har studerat samhällsbeteendevetenskap på gymnasiet. Just nu jobbar jag som boendestöd i två olika kommuner. För mig är att kunna bidra till samhället och hjälpa andra är meningen med livet.
Sharif Mossafer
Jag heter Sharif. Just nu studerar jag på en yrkesutbildning till CNC Svetsare.
Jag är en social person som trivs att arbeta tillsammans med andra och gillar att hjälpa människor. Att hjälpa andra gör att jag mår bra och jag vill göra nåt gött till det landet där jag bor.
Ali Zardadi
Mitt namn är Ali. Jag går sista året på gymnasiet och läser till undersköterska. Förutom skolan jobbar jag extra visa kvällar och tränar. Allt som har med mänskliga rättigheter, antirasism, människors lika värde och flyktingars rättigheter att göra är viktiga saker för mig.
Liban Muhiyadin
Hej Liban heter jag. Jag är en social, nyfiken och väldigt intresserad att prova på nya saker i livet. Jag skulle säga att min starka sida är tålamod.
Jag gillar att lyssna på andra och få nya idéer kring saker! Pluggar nu sista året på gymnasiet på Hotell och Turism.
Shahram Rafiee
Jag heter Shahram och jag går på komvux där jag utbildar mig till bagare och konditor.
Jag har varit med i ett projekt med Unga Företagare där vi startade ett UF företag.
Jag längtar efter att få börja jobba efter min utbildning. Jag har haft några sommarjobb och extrajobb och jag tycker mycket om att arbeta och göra ett bra jobb.
Ayat Nazari
Hej! Jag heter Ayat och jag jobbar jag som en undersköterska i äldreomsorgen̈., Jag har permanent uppehållstillstånd genom nya gymnasielagen. Jag vill gärna hjälpa andra ungdomar som kämpar för att stanna i Sverige.. Jag finns här för er om ni behöver information om hur jag har gått igenom min process.
Kadra Ferej
Kadra Ferej heter jag. Jag går på gymnasiet bygg och anläggning programmet. Jag skulle beskriva mig som en positiv människa. Jag brinner för kvinnor, gamla personer och barn. Jag jobbar med RIGHT TO PLAY som ungdomsledare, fotbollsdomare och på äldreboende.
Nazir Haydarpour
Jag tog studenten i juni. Jag har jobbat extra bl.a som evenemangsvärd på arenor, servitör och som lagerarbetare. Jag engagerat mig i ideella föreningar för att förbättra situationen för unga i asyl och migration. Jag försöker peppa andra att fortsätta kämpa. Tillsammans kan vi göra skillnad!
Mohammad Ahmadi
Jag heter Mohammad Ali Ahmadi och jag är 20 år gammal.
Jag är från Afghanistan och jag kom till Sverige 2015. Jag blir klar med min utbildning till trädgårdsmästare i juni 2020.
Jag tycker mycket om att vara ute i naturen. På fritiden umgås jag med mina kompisar och spelar fotboll. Jag tycker också mycket om att läsa och skriva dagbok.
Kinna SkoglundSamordnare
Socionom och en av grundarna till #vistårinteut. Har jobbat inom civilsamhället avlönat och ideellt hela livet och framförallt med arbetsmarknadsfrågor och sociala företag för grupper som står långt ifrån ett arbete tex personer med funktionsvariationer.

Föreningsambassadörer

Lars-Ove Johanson(sammankallande)
Fd chef på AF Alingsås som varit engagerad sedan 2015 med integration i Lerums Kommun i ett samarbete mellan civilsamhället, kommunen och länsstyrelsen. Var ansvarig för ett transitboende och för ett boende för asylsökande ungdomar i Equmeniakyrkans regi. Har nu ideella uppdrag att hjälpa de som går yrkesutbildningar via gymansiet eller komvux att finna ett arbete för att få uppehållstillstånd.
Alexandra FritzsonNationellt verksamhetsansvarig Migration/Kunskap och utveckling
Alexandra bor i Malmö och arbetar till vardags på Rädda Barnen.
Annika ThelinRegionschef Sverige
Annika arbetar som regionschef för IM, Individuell Människohjälp.
Sofia RosénNationell samordnare migrationsfrågor
Sofia arbetar på Equmeniakyrkan och samordnar där frågor kring migration.

CV-hjälpen

Tomas Tysén(sammankallande)
Styrelsens representant.
Du?

Företagsambassadörer

Tomas Tysénsammankallande
Delägare i ett dataanalysföretag . Ledamot i styrelsen.
Du?

PUT gruppen

Du?

Gå med i en Referensgrupp

Vi vill lyfta alla de goda exempel som finns runt om i landet, människors välkomnande attityder och hårda arbete som får gott resultat för samtliga inblandade. Kom med oss!


    Fakta och StatistikJuridikFöretagsambassadörUngdomsambassadörFöreningsambassadörCrowdfoundingMedlemsvärvningCV-hjälpenPUT gruppen